HEART en Saskatoon weekend!

Marlies WobbenSaskatoon1 Comment

» fotoalbum 2011/0218 ~ Saskatoon

Vorig weekend brachten we 3 dagen door in de “City of Bridges” (stad der bruggen), Saskatoon. We waren er al wel eens geweest, maar nooit lang gebleven of veel van het centrum gezien. Hoewel de stad slechts iets groter is dan Regina, heeft het meer winkels en entertainment geconcentreerd in het centrum (in tegenstelling tot Regina). Het heeft ook de South Saskatchewan rivier met verschillende mooie bruggen en een goed bijgehouden netwerk van paden langs de rivier (Meewasin Valley), die er statiger uitziet dan ons (ook mooie) Wascana Centre (meer en parken). Al met al, waar Regina meer de uitstraling van een kleiner stadje heeft (waar we van houden, begrijp me niet verkeerd), is Saskatoon echt stads. Dus toen we kaartjes voor Heart op 18 februari kochten, boekten we ook 3 nachten in het Park Town Hotel bij de University brug om eindelijk eens Saskatoon’s centrum en wandelpaden te verkennen voor ons enige winteruitje deze winter! En, de 18e woonden we ook 3 jaar in Canada!!

vrijdag 18 februari

Ondanks sneeuw eerder die week, waren de wegen schoon en we kwamen veilig en wel in Saskatoon aan rond 2u ’s middags. We gingen eerst naar Broadway Avenue aan de oostkant van de rivier, bekend om zijn alternatieve winkeltjes en sfeer. Na een late lunch in het Broadway Cafe reden we naar het Park Town Hotel om ons aan te melden. We hadden een king executive kamer (king = grootste maat bed, bijna 2m breed) met uitzicht op de rivier, aangezien die maar 10 dollar meer waren dan de gewone kamers (we betaalden een heel redelijk bedrag van $139 per nacht, CAA tarief (Canadese ANWB)). Wow dat was de beste beslissing! Het uitzicht is verbluffend, terwijl het zgn. “uitzicht op de stad” van de kamers aan de andere kant van de gang meer een uitzicht op de hoge flats rondom het hotel blijkt te zijn!! De rest van de kamer was ook mooi, een comfortabel groot bed, een mooie en schone badkamer, grote tv, bureau met uitzicht op de rivier 😉 en een comfortabele stoel.

Aangezien we geen honger meer gekregen hadden, bleven we nog even op de kamer tot we een taxi naar het TCU Place namen (we konden ook 15 of 20 minuten lopen maar besloten dat niet te doen in de kou voor die ene nacht). Mijn favoriete band aller tijden, Heart (Ann & Nancy Wilson, hits zoals Magic Man, Crazy On You, Barracuda, Alone etc) speelde dus ik was ERG blij ze weer te zien! Ik had ze een keer gezien in 1990, maar in een enorme arena (Ahoy, Rotterdam) waar ik kilometers ver van het podium stond en de show te routinematig was. Deze keer wist ik dat het wel anders zou zijn. Ann is 60 en ik denk dat ze nu alleen nog op het podium staat als ze er zin in heeft. Plus hun nieuwe werk is veel beter dan de 80er jaren pop liedjes en deze show was ook in een mooi, relatief knus theater.

Eerder die dag zagen we berichten dat de bussen van Heart ’s nachts gestrand waren in Manitoba vanwege een sneeuwstorm. Zouden ze wel op tijd zijn???? Toen we bij het theater kwamen zagen we een boel bussen, dus dat zag er goed uit 🙂 En ze begonnen zelfs op tijd, om 8u kwam het voorprogramma Carmen Townsend op het podium. Goede stembanden, maar rare zanglijnen – je moet voor mevrouw Townsend waarschijnlijk langzaam een waardering ontwikkelen die wij nog even niet ontwikkeld hebben. Toen was het 9u en tijd voor mijn geliefde HEART!!! Het was geweldig om ze weer te horen en te zien, echt te zien dit keer (ik had ook mijn verrekijker bij). De hele show (110 min!!) was fenomenaal en ik kon het amper geloven dat mijn heldin van de laatste 35 jaar (mijn enige held naast mijn vader!) daar voor me stond, geweldig zingend zoals altijd, of misschien wel nog beter – en ze zag er ook geweldig uit! Het was een emotioneel concert voor me en toen ze Alone zong (niet eens mijn favoriete nummer, maar Ann schittert er uiteraard in) moest ik echt huilen. Gewoon. WOW. Geen “Love Alive” of “Mistral Wind” voor me (je kan niet alles hebben als ze al zoveel opgenomen hebben sinds 1976), maar ik vond het toch een goede setlist:

Cook with Fire
Heartless
What About Love
Straight On
Dog and Butterfly
These Dreams
Hey You
Even It Up / Gimme Shelter (The Rolling Stones cover)
Red Velvet Car
Desire Walks On
Alone
WTF
Magic Man
Crazy on You
Barracuda

What is and What Should Never Be (Led Zeppelin cover)
Love Reign O’er Me (The Who cover)

Dreamboat Annie

(klik HIER om nog 2 korte clipjes te zien van “Dog & Butterfly” en “Crazy On You” op onze YouTube page!)

Daarna wilde ik mijn emoties in een flink glas Rickards Red (bier) verdrinken in de Ierse Pub van het hotel. We wilden ook wat eten, maar de keuken was al dicht en ze hadden alleen popcorn aan te bieden… nee dank je! We gingen na dat ene bier weer, om op onze hotelkamer pizza te bestellen.

zaterdag 19 februari

Na een heerlijk ontbijt in het Four Seasons restaurant van het hotel was het tijd om het centrum te gaan verkennen. We wandelden naar het zuiden via de wandelpaden langs de rivier in het Kiwanis Memorial Park tot we bij het Meewasin Valley Centre kwamen voorbij de Broadway brug. Heel mooie displays en veel info over Saskatoon’s geschiedenis. We gingen toen naar de winkels in de straten in het centrum en in de Midtown Mall (overdekt winkelcentrum). We zagen een paar exposanten van de Taboo Show (die ook in het TCU Place was) en raakten met een man aan de praat. Heel leuk en hij gaf ons vrijkaartjes ($15 waard per kaartje!). Maar we waren niet echt van plan te gaan en de volgende ochtend hebben we de kaartjes aan hotelpersoneel gegeven, misschien kregen die nog mensen aan de balie die interesse hadden.

Na wat winkelen (ik vond sandalen in de uitverkoop in de Ecco winkel, yes!) gingen we bij The Real Greek eten. Dit was nu net het soort restaurant wat we in Canada missen! Een echt Grieks restaurant met blauwe en witte pittoreske en knusse inrichting! We hebben wel een Grieks restaurant in Regina met goed eten, maar we vinden het snobs, ze proberen sjiek te zijn en de inrichting ook… geen sfeer (grote kamers, niet gezellig, zalmkleurige pilaren en dat soort inrichting), dus we gaan daar zelden heen. Deze was ook niet goedkoop, maar we vonden het hartstikke leuk!

zondag 20 februari

Na de grote zondagsbrunch in het restaurant van het hotel gingen we wat toeristische info bekijken om te zien waar we konden gaan wandelen. We gingen toch maar gewoon de University brug over en dan naar het noorden aan die kant. We besloten tot de volgende brug, de CPR treinbrug, door te lopen en daar over te steken en weer aan de westzijde, op Spadina, terug te komen. Het was -20°C, maar in de zon en zonder de wind waren niet eens mijn wangen bevroren! Ongelooflijk dat we 4,5 km gelopen hebben in die kou, maar het was heerlijk!

Na wat opgewarmd te zijn, namen we de auto om de Uptons te bezoeken in hun nieuw huis in Hampton Village. Nou ja, Brent, Jennifer en hun kinderen Ella en Arden wonen er al 3 jaar, maar we hadden ze niet meer gezien sinds 2006 😉 Leuke avond, goede maaltijd (bedankt!), goed gezelschap!

maandag 21 februari

Zelfs lange weekenden eindigen ooit… we reden naar huis terwijl er veel opwaaiende sneeuw over de weg blies wat het zicht soms flink belemmerde, maar het was ok. We kijken terug op een fantastisch weekend in de Stad der Bruggen!

sneeuw en sneeuwschuiven
geholpen! / winter foto's

One Comment on “HEART en Saskatoon weekend!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.