RIP Hennie Moelans

Marlies WobbenOver Het LevenLeave a Comment

RIP Hennie Moelans

Vandaag was ik min of meer bij een crematieplechtigheid… hopelijk de eerste en laatste keer op deze manier. Online, terwijl er in de zaal veel lege banken waren en slechts een deel van de directe familie aanwezig was. In plaats van volle banken, gevuld met veel family en vrienden. Bedankt, COVID-19.

Mijn aangetrouwde neef, Hennie Moelans, is afgelopen maandag rustig ingeslapen door dit virus. Ons eerste familielid en hopelijk het laatste. Hij was een jeugdige bijna-80 jarige met onderliggende aandoeningen. Zijn twee kinderen waren aan zijn zijde. Zijn vrouw Marijke was echter in quarantaine. Ze mocht deze week wel afscheid nemen van haar liefde van meer dan 50 jaar, maar mocht niet bij de begrafenis zijn!

Dochter Margo, zoon Harald, hun echtgenoten en kinderen zorgden ervoor dat het toch het best mogelijke afscheid was voor pap en ook voor mam. Mensen werden gevraagd thuis een kaars aan te steken tijdens de dienst, dus dat deed ik ook en ik huilde toen kleinkind Sander vertelde dat hij geen afscheid wilde nemen van zijn beste vriend, Margo vertelde dat pap graag onder de mensen was, hoeveel hij van zijn “landje” hield (moestuin), van reizen en de winters in Spanje doorbrengen, dat hij graag vrienden en familie over de vloer had en dat niemand met honger de deur uit ging. De man van de begrafenisonderneming las brieven voor van Hennie’s zus en Marijke’s zus. De kleinkinderen staken kaarsjes aan en Harald stak een Noveen kaars aan namens zijn moeder.

Margo en Harald kunnen trots zijn om het beste te maken van ongebruikelijke en hartbrekende omstandigheden. Het was erg mooi! We wensen de hele familie sterkte en liefde. Rust zacht Hennie. Je had een grote glimlach en een nog groter hart dat het leven van ons allemaal zal blijven oplichten!

Isolatie en RIP Chase
RIP Edwin Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.