12e Canaversary!

Marlies WobbenOver Het LevenLeave a Comment

packed to move for emigration! 65 boxes were shipped

Hoera! Het is 12 jaar geleden dat we voorgoed naar Canada kwamen! We vlogen eerst naar Edmonton, waar we naar “Immigration” moesten om als immigranten te “landen”. We hadden een vrij lange overstap en vrienden wachtten ons op om ons mee uit eten te nemen. Later die avond vlogen we naar Regina, en vanwege vertraging kwamen we pas na middernacht aan. Maar voor mij blijft de 18e de emigratie / Canaversary datum 🙂

Waarom Saskatchewan?

In de eerste vier maanden woonden we bij onze vriend Tim in en daarna konden we ons huis al kopen. Dat was niet zo vanzelfsprekend, want ze waren niet zo happig om tijdelijke werkers (die we toen nog waren) een hypotheek te geven. We konden in ons eigen huis trekken, katten adopteren en settelen. En het jaar daarop kochten we een oudere camper en de rest is geschiedenis haha.

Toen we naar Saskatchewan kwamen, hadden we hier al een netwerk van vrienden via Tim en de lokale metal scene. En toendertijd was het hier ook nog goedkoper dan in andere provincies, dus het leek een goede plaats om te beginnen. We hebben later nog overwogen om naar de Kelowna regio te verhuizen, maar Saskatchewan bleef het op alle punten winnen: gastvrije mensen, een werkgever die je graag wil hebben, een thuis, fijne buren, fijne vrienden, fijne campings. We realiseerden ons dat we niet nog een keer wilden verkassen. En dat hoewel BC spectaculair natuurschoon heeft, we ook van onze prairie zijn gaan houden. We waren eenvoudig al thuis!

Bekijk hier al onze emigratie gerelateerde posts:

https://www.wobben.org/nl/tag/emigratie/

Info over emigratie

NB: als je hier terecht kwam voor info over emigratie naar Canada, ons proces van 12 jaar geleden is wellicht niet meer relevant. We kwamen op een werkvergunning na een baan aanbod (duurde anderhalf jaar van gesprek in 2006 via de registratie als verpleegkundige inclusief een extra trip voor een examen in 2007, tot de verhuizing in 2008). Na een tijd meldden we ons aan bij het provinciale nominatie programma, aangezien er toen tekorten waren in Nico’s beroep. Met die nominatie konden we onze permanente residentie aanvragen, die we in 2010 kregen.
Voor actuele informatie kijk op https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html

Op nog heel veel Canaversaries!

Mijn bionische Valentijn ♥
Flashback: Europa 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.