Cypress Hills, 21-29 augustus

Marlies WobbenSaskatchewan - OverigLeave a Comment

Het Centre Block van Cypress Hills is niet nieuw voor ons, we hebben er al verschillende keren gekampeerd en ook een paar keer in het Resort gelogeerd. Ik ben GEK op naaldbomen en deze “logdepole” dennen (bergdraaidennen) zijn bijzonder. Het is ook het hoogste punt tussen de Rockies en het Labrador schiereiland. Net als Grasslands is dit park een “dark sky preserve” (beschermde nachthemel tegen lichtvervuiling) en heeft een observatorium dat we voor het eerst bezocht hebben. Het grootste verschil dit keer was dat Gord en Lorraine er ook waren, dus we brachten veel tijd door samen en gingen een paar keer ergens met de auto naartoe, waar we normaal niet kwamen.

We hadden een mooie rit naar het park, komende van Grasslands dit keer. Veel prairie en we staken de ruige Frenchman vallei vijf (!) keer over. Eén keer zelfs tijdens de flink gehypete (80%) zonsverduistering, maar het enige wat we ervan merkten, was dat de lichte bewolking als zware bewolking leek. We waren van plan om in Eastend te stoppen en misschien Scotty de T-Rex te bezoeken, maar we stopten en lunchten al in Shaunavon. Het zal rond 15.30u zijn geweest dat we bij Cypress Hills aankwamen. Na check-in gingen we naar plaats 67 op Terrace. De lichte helling in de beschrijving bleek een flinke te zijn, zo erg dat we het met onze blokken nog niet een beetje konden corrigeren. We kunnen het niet zo omhoogkrikken zoals bij een caravan. We wilden niet met onze hoofden zo erg omlaag slapen, dus we gingen terug naar het kantoor om te vragen of er nog alternatieven waren. Ze schreven wat plaatsen op waar we naar konden gaan kijken en rond 17u waren onze zes nachten omgeboekt naar vier nachten Rainbow 29 en twee nachten Terrace 16. Beter! De Rainbow plaats was niet groot noch privé, maar het was goed genoeg en je kon mooi het bos en het Woodlands wandelpad inkijken!

We zagen minstens vier elanden op dat pad en twee op de “Whispering Pines” wandelroute. En twee keer misten we elanden die ’s morgens vroeg langs onze plaats kwamen gelopen. Nico zag er ook een keer wat koeien, die moeten het park zijn INgebroken :O We vonden het heerlijk in het dennenbos en om met veel mensen over de katten te praten. We spraken ook veel met Gord en Lorraine af, om te eten of te wandelen of ’s avonds wat te drinken. Op dinsdag namen ze ons mee naar het observatorium open huis en dat was leuk. We keken wat filmpjes, er werd over sterrenbeelden verteld die werden aangewezen met een laser en in de koepel konden we via een telescoop naar nevels en dergelijke kijken. Ze zouden de dagen erna erg druk zijn met veel sterrenkijkende nerds op de jaarlijkse Saskatchewan Summer Star Party (Saskatchewan zomer sterrenfeestje)! Donderdag was de enige bewolkte dag met een paar druppels regen, we hadden verder geweldig zomerweer!

We hielden ook de registratie website in de gaten om te kijken of we nog een betere plaats konden krijgen voor de laatste twee nachten. Het veranderde de hele tijd en we konden onze reservering omzetten naar Warlodge 72 en een nacht toevoegen… pal naast Gord en Lorraine! Nou, het was nu een stuk makkelijker om je eigen bezigheden te combineren met even langs gaan voor een praatje of om ’s avonds af te spreken. De plaats was gedeeltelijk open, maar had ook dennenbomen en was erg groot. En zeker meer privé! We zagen nog steeds elanden (waarschijnlijk dezelfde jonge stier) aan de andere kant van de camping en bij de “Twisted Tree” wandelroute. Geweldig! Nico en Gord gingen ’s avonds een keer vissen en Leilah en Matt kwamen nog een nacht bij Gord en Lorraine slapen. Zouden er twee moeten zijn, maar ze hadden een hoop autoproblemen op hun trip 🙁 We waren van plan om maandag te vertrekken, maar toen ik om 9u wakker werd, keek ik of de plaats nog een nacht vrij was en stootte ik Nico aan. Natuurlijk kostte het niet veel moeite om hem te overtuigen! Ik sprak met mijn manager, verplaatste mijn tandartsafspraak en Nico ging naar het kantoor om nog een nacht te boeken (toen hij naar Maple Creek ging met Gord). We konden ons gewoon nog niet losmaken van deze geweldige plek en hadden nog één hete en ontspannende dag! Voordat we op dinsdag naar huis reden, besloten we onze campingtrip met een ontbijt samen in het Resort!

Grasslands National Park, 19-21 augustus
Buffalo Pound, 1-3 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.